Paweł Albert

szef piekarni rzemieślniczej Chaud Pain

Paweł Albert to piekarz z kilkunastoletnim doświadczeniem. Pasję do wypieków odziedziczył po swoim tacie, który przez wiele lat również zajmował się piekarstwem. Zakwas, który wykorzystujemy do produkcji pieczywa ma aż 20 lat. To tradycyjna receptura przekazana naszemu piekarzowi Pawłowi Albertowi właśnie przez jego tatę. W rezultacie owy zakwas jest 40 razy starszy niż nasza piekarnia! To dla nas ogromne wyróżnienie, bo wiemy, że odwoływanie się do tradycji, zabiera nas w podróż do smaków sprzed lat, które znamy i do których wracamy z sentymentem.

Paweł Albert inspiracje do swoich przepisów czerpie z rodzinnych tradycji, ale przede wszystkim stawia na autorskie receptury chleba na naturalnym zakwasie. Paweł Albert uwielbia również eksperymentować w kuchni, szukając międzynarodowych inspiracji. W Chaud Pain, sprowadza mąki oraz masło z Francji, by odwzorować m.in. francuskie bagietki i croissanty. Dzięki temu w samym sercu Warszawy przy ulicy Ossolińskich 3 można skosztować produktów, takich jak w uroczych kawiarniach u podnóża wieży Eiffla w Paryżu. Mimo europejskich inspiracji dba o to, by w produktach Chaud Pain wyczuwalny był polski akcent wśród kompozycji smakowych. Szef piekarni Paweł Albert dba o swój zakwas na chleb jak o dziecko. Pilnuje, by był nakarmiony i aby się nie przeziębił. Efekty tej regularnej troski smakują wyśmienicie!

Galeria

aUntitled-1